СОЗОПОЛСКИЯТ
РЕСТОРАНТ Е СТАРО ПРИСТАНИЩЕ ЗА
КУЛИНАРНИЯ ЕСТЕТ
Ресторант “Кирик”
е кръстен на едноименния остров. Намира
се точно срещу морската база в Созопол.
Под голямата смокиня, на уютна лятна
тераса с панорамен изглед ценителите на
прясната и вкусно приготвена риба
попадат направо в света на сбъднатите си
мечти. Единственият проблем е да си
намериш място - свободни столове има
само през нощта.
Още с аперитива
можеш да започнеш с прочутия маринован
чернокоп, който се топи в устата и
тегли към поредното узо.
Същият ефект се постига и с печения
чироз с лимон и копър и със салатата
от октопод. Или пък с домашно
приготвения бял
тарама хайвер. За разлика от други
ресторанти, в КИРИК не се мръщят, когато
си поискаш препечени филийки. За
клиентите, решили да го карат протоколно,
след аперитива са препоръчителни мидите
цаганаки.
Те са приятно люти и вървят с леко розе.
Изборът на вечеря
или обяд е истинско изпитание - дали да е калкан
или пържен барбун. А може би зарган
на скара... Или нещо по-традиционно - лефер,
сафрид или попчета... Каквото
и да вземете, няма да сбъркате. Всичко
се приготвя в момента! Към
всяка от рибите се предлага скордаля. Това е една тайна смес,
без нея рибата не е същата.
В “Кирик” лятото
никога не свършва, защото ресторантът
работи през цялата година. Та ако искате
да си припомните топлите летни вечери,
можете да дойдете и през зимата.
Добре дошли!
|